BlogArmstrong is een machine; een pr- en marketingmachine


Dat hij hard kon fietsen, wisten we jaren geleden al. Maar dat Lance Armstrong zoveel (media-)aandacht kon genereren met slimme marketing en pr? Dat werd pas duidelijk na zijn comeback in 2009. Dit alles doet hij voor een hoger doel: ‘the global fight against cancer’.

Lance Armstrong is uitgegroeid tot een ware pr- en marketingmachine, mede onder de noemer LIVESTRONG. Nu de Tour 2010 bijna begint, gaat deze machine weer op volle toeren draaien. Ik ben erg benieuwd wat Armstrong dit jaar voor ons in petto heeft. Enkele opvallende marketing- en pr-acties van deze mediagenieke Texaan tot nu toe.

De Chalkbot
‘Its about using the road as a canvas’ – tijdens de Tour van 2009 kon je jouw boodschap op de weg laten kalken. Door een bericht te sturen via sms, internet en twitter. En de Chalkbot deed de rest.

Twitter LIVESTRONG-bandje
Steun het wereldwijde gevecht tegen kanker door je twitter-account op te sieren met het bekende gele LIVESTRONG-bandje.

Weblog LIVESTRONG
Video’s, artikelen, foto’s, nieuws en meer. Met uiteraard geregeld een blogbijdrage van Lance. 

Armstrong op twitter
Lance was een van de eerste sportmannen die fanatiek ging twitteren – die inzag dat dit LIVESTRONG aardig wat gratis publiciteit oplevert. Inmiddels heeft hij ruim 2,5 miljoen volgers.

Nike LIVESTRONG-kledinglijn
Armstrong is eigenlijk een sterk merk: een winnaar pur sang die zich inzet voor een hoger doel. Ook Nike gelooft daar heilig in, getuige deze nieuwe kledinglijn. 
 

chalkbot.jpg

Gepost op: 30-06-2010

Met Echte Boter krijg je ze weer aan tafel


Vandaag is het twintig jaar geleden dat Frank Rijkaard zijn fluim in de krulmat van Rudi Völler deponeerde. Eén van de dieptepunten in de Nederlandse WK-geschiedenis die leidde tot een van de hoogtepunten op advertentiegebied.

‘Met Echte Boter krijg je ze weer aan tafel’. Op basis van deze slogan kwam het Nederlands Zuivelbureau met een serie schitterende advertenties. Bekende kemphanen zoals De Lama en Der Rudi die onder het genot van een ontbijtje met Echte Boter vriendschappelijk samen aan tafel zitten. Ander bekende koppels in de campagne zijn Kees Jansma / Koos Postema en Desi Bouterse / Ronnie Brunswijk.

Bekijk het spuugincident op YouTube
 

Met echte boter krijg je ze weer aan tafel.jpg spuugincident Rijkaard Voller.jpg

Gepost op: 25-06-2010

Restyling Trappenmeesters.nl

Nieuw in portfolio

Spiltrappen met stalen balusters en steektrappen met ingekeepte bomen – wie kent ze niet? Nou ik sinds kort wel. Er ging een wereld aan vaktermen voor me open toen ik de (SEO-)webteksten voor Trappenmeesters schreef. Het is altijd weer leuk om in een nieuw, interessant onderwerp te duiken. Naast de webteksten is ook de pay-off ‘Uw idee is onze uitdaging’ van mijn hand.

Nu staat de nieuwe site online. En het resultaat mag er wezen. Ook als je niet geïnteresseerd bent in een maatwerk trap, dan toch is deze site de moeite waard om eens te bezoeken. Met name de afbeeldingen van 3D-animaties geven een schitterend beeld van hoe een trap in de praktijk eruitziet. En – al zeg ik het zelf – de bijbehorende tekst mag er ook wezen…

Neem eens een kijkje op www.trappenmeesters.nl.


Gepost op: 24-06-2010

Hoe de Hunter El Comanche verslaat

De mooiste voetbalbijnamen uit heden en verleden

El Niño dribbelt alleen op doel af. Totdat De Kannibaal ‘m met een gemikte sliding de bal ontneemt en direct diep geeft op de Man van Glas. Hij laat El Comanche zijn hielen zien en geeft een voorzet op maat die de Hunter koelbloedig verzilvert.

Bijnamen zeggen zoveel over de speelstijl, afkomst, het uiterlijk of karakter van een sporter. Ze zorgen dat een wedstrijdverslag leest als een jongensboek. Spannender, meeslepender en met meer verbeeldingskracht.

Nu het WK voetbal voor de deur staat, zullen we weer enkele opvallende bijnamen tegenkomen. Ik kan bijna niet wachten. Daarom alvast een voorproefje. Hieronder het elftal met de mooiste bijnamen uit het verleden. Plus de elf meest aansprekende bijnamen die we deze weken in Zuid-Afrika kunnen bewonderen.

Heden

De Vlo, Lionel Messi. Een ware lichtvoetige en ongrijpbare plaag in de pels van elke verdediging.

Man van Glas, Arjen Robben. Vaak geblesseerd. Laten we hopen dat hij dit WK nog aan spelen toekomt.

El Niño (het kind), Fernando Torres. Deze Spaanse topspits heeft nog steeds een jeugdig voorkomen (zie foto).

De Kannibaal, Khalid Boulahrouz. Spijkerharde verdediger die zijn tegenstander het liefst met huid en haar verslindt.

De Bijl (Mbazo), Aaron Mokoena. Menig aanvaller zou deze aanvoerder van Zuid-Afrika gezien zijn bijnaam liever niet tegenkomen.

The Magic Dwarf, Philip Lahm. Regelrecht uit de Efteling naar Zuid-Afrika gevlogen (zie foto).

El Comanche, Sergio Ramos. Lijkt op een – Comanche – indiaan (zie foto).

De Bison, Michael Essien. Deze sterke Ghanese middenvelder gaat door roeien en ruiten om de bal te veroveren.

De Heks (La Bruja), Juan Sebastian Veron. Vanwege zijn haakneus en magistrale acties (zie foto).

El Blanquito (Het Bleekgezicht), Andres Iniesta. Verwijzend naar zijn bleke huidskleur die een familietrek van zijn moeders kant is (zie foto). 

Het Beest, Julio Baptista. Braziliaan met beestachtige looks. In gezelschap van Kaka worden ze ook wel Belle en het Beest genoemd. 

Verleden

De Gier, Emilio Butragueño. Een echte spits – zwevend boven zijn prooi tot het juiste moment om toe te slaan, is aangebroken.

De Tuinman (El Jardinero), Julio Ricardo Cruz. Deze Argentijn en voormalig Feyenoorder maaide als jeugdspeler het gras.

De Naaimachine, Lothar Matthaeus. Probeerde tegenstanders nog wel eens een kaart aan te smeren.

Das Phantom, Roy Makaay. Onzichtbaar de hele wedstrijd, behalve op dat ene beslissende moment.

Pluisje, Diego Armando Maradona. Ooit dwarrelde hij over het veld. Helaas is de lichtvoetigheid er ondertussen wel vanaf (zie foto).

De Slager van Bilbao, Andoni Goikoetxea. Heeft ooit gepoogd met een woeste tackle van achteren het been van FC Barcelona-sterspeler Diego Maradona te breken.

Sneeuwvlokje, Ronald Koeman. Zo noemde de Barcelona-supporters hem liefkozend vanwege zijn – in Spanje opvallende – blonde kapsel.

De Tovenaar van Tatabánya, Joszef Kiprich. Deze Hongaarse cultheld uit Tatabánya kon volgens de Feyenoord-aanhang toveren met de bal.

Het Scheermes, José Antonio Camacho. Voormalig speler van Real Madrid die bekend stond om zijn vlijmscherpe tackles.

De Galopperende Majoor, Ferenc Puskas. De socialistische Hongaarse staat en het leger hebben in 1949 zijn club Kispest ingelijfd. Puskas werd benoemd tot majoor.

De Crimineel of de Bulgaarse Wolf, Trifon Ivanov. Zijn frisse uiterlijk verklaart alles (zie foto).

De Crimineel.jpg El Comanche.png De Heks.jpg El Blanquito.jpg The Magic Dwarf.jpg El Nino.bmp Pluisje.jpg

Gepost op: 11-06-2010

Meer informatie of direct een offerte opvragen?
Bel Copykracht op 31 (0)6 422 756 57 of mail naar joost@copykracht.com